Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ)

Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) is een krijgskunst die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is via een takedown of worp een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk “afklopt”. Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een klein zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterker en grotere aanvaller.

Je kan Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) beoefenen als zelfverdediging of in competitieverband. Binnen onze club zijn beide groepen actief en er wordt ook samen getraind. Er zijn al reeds meerdere nationale, internationale en Europese kampioenschapstitels gewonnen. Binnen onze trainingen komt het grappling of te wel de No-Gi (zonder BJJ gi) training ook aan bod.

Wij zijn de eerste club opgericht in Belgisch Limburg en zijn rijk aan meer dan 14 jaar ervaring. Wij trainen Braziliaans Jiu Jitsu op meerdere locaties binnen Limburg (België en Nederland), zoals: Meeuwen, Houthalen, Genk en Neerpelt sinds januari 2018 ook in Lanaken. Ook in Buchten te Nederland hebben wij een trainingsfaciliteit.

Het graduatiesysteem binnen het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is anders dan in het traditionele jiu jitsu en is erg persoonsgericht, atleten kunnen gradueren door: voldoende kennis van techniek, inzicht van de leraar, banden van de zelfde graduatie verslaan of door het winnen van toernooien.

Het vele sparren of rollen, herhalen van technieken en drills, speelt een grote rol in de training.

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is geschikt voor beoefenaars van alle leeftijden.

Een sport voor geest en lichaam….